Asijské polévky II.
Termín a cena: 22.11.2021, 17:30-20:30 h., 1490 Kč
Tak dnes navštívíme Koreu, Japonsko i Indonésii. Jak to zvládneme? Ponesou nás chutě.
Pár slov od Zuzky:
Ahoj, jmenuji se Zuzka. Vaření je moje vášeň a když někomu moje jídlo chutná, jsem šťastná. I proto jsem před lety založila blog www.varenipodlezuzky.com, na kterém už roky shromažďuji svoje vegetariánské recepty. Jelikož ohlasy byly natolik pozitivní, rozhodla jsem se přejít do další dimenze a naučit recepty ostatní. Na kurzech si zakládám na uvolněné atmosféře a zároveň praktičnosti. Za klíčové považuji i to, abych vám předala i informace a tipy "navíc" o zajímavých ingrediencích a vychytávkách. Kromě toho, že se na mých kurzech báječně najíte, odnesete si i něco domů. To aby přenesení receptů do praxe ve vaší kuchyni bylo ještě jednodušší.
Asijská kuchyně, na které jsou následující kurzy postaveny, stojí na kvalitních a autentických surovinách a "mise en place" tedy dokonalé přípravy před samotným vařením. Samotné vaření je pak totiž už otázka pár minut. Určitě si recepty z tohoto kurzu zamilujete jako já, protože zjistíte, že mají skvělý poměr vložené energie a úspěchu na talíři ;-)
Co vás na kurzu čeká:
KIMČI je korejské národní jídlo. Jedí ho tam snad prý ke všemu. Je to vlastně obdoba našeho kyselého zelí, jen je pálivější díky česneku, čili a zázvoru. I chuťově je výraznější. Variant, jak ho připravovat, je mnoho. Na tomto kurzu se se mnou naučíte veganskou variantu. Kimči si na kurzu naložíte a odnesete domů kvasit.
Ze mnou připraveného kimči si na kurzu připravíme veganský RAMEN. Jedná se o vydatný vývar původem z Japonska. Použijeme pohankové nudle soba a představíme si kvalitní a zdravá dochucovadla, která pro přípravu použijeme.
Jako druhou polévku jsem pro tento kurz vybrala krémovou ARAŠÍDOVOU SATAY POLÉVKU. Přeneseme se s ní do Indonésie a budeme společně ladit chuť k dokonalé kombinaci mezi sladkou, slanou a kyselou.
Cena kurzu:
Jednotlivý kurz stojí 1490 Kč na osobu. V ceně jsou zahrnuty 3 hodiny kurzu, nájem překrásných prostor Ateliéru K1 v centru Prahy, příprava kurzu, suroviny, večeře, stejně jako materiály s postupy a recepty.
Kurz je určen pro 4 - 6 účastníků.
Praktické informace:
na kurz doražte o cca 10 minut předem, abychom mohli začít na čas. Recepty dostanete vytištěné s místem pro vaše poznámky. Bude vám tedy stačit tužka. Přineste si 2 krabičky s dobře těsnícím víčkem různých velikostí a jedno skleničku velikosti přesnídávky s víčkem.
Lektorka a přihlášky na kurz:
Zuzana Čítková, www.varenipodlezuzky.com
Pokud máte o některý z kurzů zájem, napište mi na email: zuzana.citkova@gmail.com. Závazně přihlášeni na kurz jste po zaplacení kurzovného na účet dle instrukcí, které vám pošlu obratem.
Účast na kurzu je možné přenechat jiné osobě v případě, že se nebudete moci dostavit. Lektorka si vyhrazuje právo, kurz zrušit ze závažných důvodů. Pokud k tomu dojde, bude vrácena celá částka za kurz nebo dohodnutí na jiném termínu dle přání účastníků kurzu.
Covid-19 hygienická opatření:
Zvažte, prosím, svůj zdravotní stav a buďte ohleduplní k ostatním. Respirátor je nutností.
DŮLEŽITÉ!
Účast na všech kurzech a individuálních lekcích je podmíněna jedním z následujících potvrzení:
• potvrzení o jakémkoliv negativním testu na Covid-19 (PCR, antigenní nebo samotestem) ne starším 72 hodin (nebo čestným prohlášením o jeho absolvovaní s negativním výsledkem)
• potvrzení o prodělání onemocnění COVID-19 v posledních 90 dnech
• potvrzení o provedeném očkování
Příslušný dokument bude před zahájením každé lekce vyžadován lektorem.